We hadden gelijk een goed gevoel bij deze cattery en dat hebben we nog steeds. Niet voor niets wonen er inmiddels niet één, maar twee blauwe katten uit Almere bij ons in huis. In eerste instantie kwamen we bij cattery Charmoureux terecht omdat een Chartreux ons een mooi, leuk ras leek. Bij onze tweede kat stond het ras niet op de eerste plaats, maar kozen we voor een kitten van Joke en Dave omdat we graag nog zo’n leuke, lieve, gesocialiseerde kat wilden! Joke en Dave zijn dol op katten, maar ook lekker nuchter. De kittens groeien met veel aandacht op midden in het gezinsleven, waardoor ze allesbehalve bang zijn. Dit is een groot voordeel. Tijdens het wachten op onze kittens Dexter en Jara ontvingen we regelmatig foto-updates en mochten we met ze komen knuffelen. We raden deze cattery zeker aan!

Stephan en Kim, Tilburg

   Jara en Dexter (Idefix) 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mijn leven met Chartreux(s)

1985 stonden we op een camping in Frankrijk en er stapte een gezin uit een auto met een grijze kat. Een kat op een camping ? en helemaal los en luisterend naar zijn baasje(s) ? Dit was onze kennismaking met de Chartreux. Jáááren gezocht naar een fokker (internet was er nog nauwelijks en in de bibliotheek boeken stond dat de kat in Nederland niet voorkwam). Rond 2000 vonden we een cattery in België. Iridian kwam en enkele maanden later kwam Toulouse. Ze hechten zich inderdaad aan de mens (met name aan 1 persoon in het bijzonder). We hebben ze geleerd dat ze in de tuin moeten blijven. Al luisterden ze pas na hun pubertijd die pas eindigt na ongeveer hun 2e verjaardag... En natuurlijk gingen ze ieder jaar mee op vakantie. Wat hoorden ze bij het gezin. Van Iridian hebben we helaas afscheid moeten nemen maar Toulouse is met zijn 15 jaar een zeer oude maar o zo speelse kat. Nog steeds een beetje te goed voor deze wereld maar wel alleen en alleen is ook zo alleen hè, als je altijd saampjes bent geweest. Het gezin vertrok uit huis en Bincky (Ivar) kwam. Leuk weer een speelmaatje. Ruim een jaar later kwam Scarlett (Jewel) erbij. Wel een verschil hoor, een poes of een kater. Ik kende alleen katers. Naast mij, leven ze samen met twee chinchilla’s en kippen. Kat en kip gaat heel goed samen. Omdat Scarlett kleiner is dan de katers vinden de chinchilla’s het nog steeds leuk als ze in hun kooi met hun komt spelen. Bincky en Scarlett komen beide van de cattery Charmoureux en wat zijn die twee leuk opgevoed (gesocialiseerd). Ook voor vragen en steun zijn ze er voor me.

Ingrid, Hoeven

                     Bincky (Ivar), Toulouse en op de voorgrond Scarlett (Jewel)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We waren gelijk verliefd op Logan. Het gaat super met hem. Hij is zo lief en gezellig en helemaal op zijn gemak. We zijn nog steeds helemaal gelukkig met hem! 

Familie de Voogd, Leiden

                            Logan

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wij waren op zoek naar een leuk poesje of katje voor onze dochter van 5 jaar. Eerst hebben wij gekeken welke ras het beste bij onze gezinssituatie past en vrij snel kwamen wij op het ras 'Chartreux' uit en via internet bij de kleinschalige cattery 'Charmoureux' in Almere. Wij vonden het heel belangrijk dat de pas geboren kittens opgroeien in een gezin met kinderen. Daarom hebben wij voor een kleinschalige cattery gekozen.
Wij waren meteen verliefd op de katten van Joke en Dave, de oprichters van 'Charmoureux'. De katten/poezen bij hun zijn zo lief en zien er ook nog prachtig uit. Totaal hebben zij continue 3 poezen en 1 kater in huis (excl. nieuw geboren kittens) waar de pas geboren kittens veel van leren. Nadat wij contact hadden opgenomen met Joke kregen wij te horen dat er één nieuw katertje was geboren op 21 december 2015.
Bij het eerste bezoek aan ons katertje 'Levi', heeft onze dochter gelijk vriendschap gesloten met oma poes. De mama poes van 'Levi' heeft haar meteen al aaikopjes gegeven. Het bezoek aan Charmoureux was voor ons een hele fijne beleving.

Wij hebben daarna regelmatig foto's van Levi gekregen en leuke berichtjes over zijn groei ontwikkeling. Wij konden bij Joke en Dave altijd terecht over allerlei vragen over katten. Het is ongelooflijk hoeveel liefde en passie de hele familie heeft voor hun katten en dieren. Zij vinden het belangrijk dat het jonge kitten direct goed went bij het nieuwe gezin dus zij kwamen 'Levi' persoonlijk afgeven bij ons in Veldhoven.

Intussen genieten wij al een paar dagen van ons katertje Levi. Hij is heel lief, nieuwsgierig en dapper. Hij is niet echt bang van lawaaierige huishoudapparaten zoals stofzuiger, föhn of koffieapparaat. Dat komt omdat hij al gewend is aan de huishoudelijke geluiden omdat hij is opgegroeid in een kleinschalige cattery midden in een gezin. Wij zijn heel blij met onze Levi en ook vrienden en familie zijn allemaal weg van ons katertje. 

Wij kunnen iedereen Charmoureux aanbevelen als liefdevolle 'Cattery' met prachtige lieve poezen en katten.

Violetta, Freek & Amber, Veldhoven.


                                Levi             

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Joke & Dave en trouwens de hele familie zijn het voorbeeld van mensen die van dieren houden. De Cattery is voor hen geen productie bedrijf maar een hobby die met liefde en toewijding wordt gedaan.

Alles klopt bij deze Cattery. De kittens groeien op in een normale, schone en gezellige omgeving. Daarom raad ik Cattery Charmoureux iedereen aan die een Chartreux zoekt, Joke & Dave (en familie) weten hoe om te gaan met dit fantastische ras.

Ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn lieve mooie kleine spruit (Maya) Milou van Cattery Charmoureux!

Janine, Nijmegen 

                                                        Milou (Maya)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bewust zoekend op het net naar weer zo'n heerlijke Chartreux, kater en poes van dit ras gehad, kwam ik terecht op de site van Dave en Joke. Vanaf de eerste mail was het contact uiterst plezierig en toen wij de eerste keer naar Almere gingen om de prachtige Maddow, Miles en Milas te bewonderen stonden de beschuiten met blauwe muisjes al klaar. Het was een match made in heaven toen Milas meteen naar me toe kwam. Vanaf dat moment was Kees, de naam die hij van mij kreeg, een feit. Daarna de weken afgekruist tot het tweede bezoek en ook de aanwezige vader, moeder en oma van Kees te knuffelen. 

Op 11 maart 2017 kwam Kees in mijn hart en in mijn huis. Wat een heerlijk, goed gesocialiseerd en ondeugend kitten. Door mijn handicap ben ik veel thuis maar de dagen verlopen nu met een grote glimlach, soms Neen Kees, maar smeltend als hij heerlijk op schoot, spinnend, bij me komt liggen. Wat ik zocht in een Chartreux heb ik volledig in Kees gevonden en ik kan Cattery Charmoureux dan ook belonen met 5 sterren!
Ik wens Dave en Joke nog vele mooie nestjes van dit superras toe!

Marianne Mollerus-Rolloos, Rotterdam

                                                  Kees (Milas)